اخذ گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران
گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران، مدرکی است که بر اساس مقررات آیین نامه ایمنی امور پیمانکاری از سوی وزارت کار صادر می شود که صلاحیت ایمنی پیمانکار از سوی وزارت کار تایید می شود. یکی از اهداف این گواهینامه، صیانت از سلامت و ایمنی کارکنان است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این فرآیند را ایجاد کرده تا هر پیمانکاری (چه حقیقی چه حقوقی) ملزم به رعایت یک سری الزامات در این حوزه باشد. همچنین این گواهینامه از مدارک اصلی برای شرکت در مناقصات پیمانکاری هم محسوب می شود. حتی یک شرکت پیمانکار بسیار باتجربه بدون این گواهینامه ایمنی، امکان حضور در مناقصات را نخواهد داشت.
ثبت درخواست اخذ گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران
نکات اخذ گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران
نکته اول: شرکت ها و پیمانکاران باید گواهینامه صلاحیت پیمانکاری یا گواهی رتبه بندی از سازمان ذیصلاح را در اختیار داشته باشند. همچنین اگر پیمانکار، مثلا کارخانه ای است که پروانه بهره برداری دارد، نیازی به گواهینامه رتبه بندی یا گواهی صلاحیت پیمانکاری نداشته و پروانه بهره برداری کفایت می کند.
نکته دوم: مدارک دیگری که باید در اختیار داشت، مدارک هویتی شرکت بوده که آگهی اخرین تغییرات و اجاره نامه معتبر یا سند ملکی برای دفتر مرکزی از جمله آن می باشد.
نکته سوم: آخرین لیست بیمه کارگاه و مفاسا حساب یا آخرین اظهارنامه مالیاتی.
نکته چهارم: تمام اعضای هیئت مدیره و تمام کارکنان کارگاه که در لیست بیمه حضور دارند باید از طریق سامانه الکترونیکی به ادرس: prkar.mcls.gov.ir احراز صلاحیت شوند و نام کاربری و رمز خود را بصورت پیامکی از سوی وزارت کار دریافت نمایند.
نکته پنجم: یک نفر نماینده هیئت مدیره (می تواند مدیرعامل باشد یا رئیس هیئت مدیره یا دیگر اعضا) لازم است در دوره آموزش ایمنی کارفرمایان شرکت کند که این دوره 3 روزه است و بصورت حضوری و مجازی برگزار می شود.
نکته ششم: تمام نفرات کارگاه که در لیست بیمه حضور دارند باید در دوره آموزش ایمنی کارگری که یک دوره 8 ساعته است شرکت کنند که بصورت مجازی و حضوری برگزار می شود.
نکته هفتم: بعد از برگزاری ازمون و موفقیت در آن، گواهینامه آموزشی از سوی وزارت کار صادر می شود و با تکمیل مدارک به همراه مدرکی مبنی بر بهره مندی از مسئول ایمنی کارگاه، در سامانه صلاحت ایمنی پیمانکاران به ادرس svcc.mcls.gov.ir اقدام به بارگذاری مدارک می شود و بعد از بازرسی کارگاه (که اگر پروژه فعالی در حال اجرا باشد) بشرط تکمیل مدارک و عدم وجود نقص، گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران با مدت اعتبار دو سال، صادر می شود.
اگر پروژه فعالی وجود نداشته باشد، صرفا برای حضور در مناقصه مورد نظر، گواهینامه موقت با اعتبار دو ماهه صادر می شود.
اهداف صدور گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران:
- آشنایی و اگاهی از الزامات ایمنی و نکات پیشگیرانه در حوادث و بیماری های شغلی
- اطمینان از استقرار ایمنی در کارگاه
- رعایت اصول ایمنی چه از سوی کارفرما چه از سوی کارگر
- دستیابی به اهداف اقتصادی سازمان، کاهش حوادث و تلفات و همچنین بیماری های شغلی کارکنان
نکات ضروری دستورالعمل اجرایی آیین نامه ایمنی امور پیمانکاری
این گواهینامه با امضای مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، به مدت ۲ سال از تاریخ صدور، معتبر خواهد بود.
انجام کار در استان های غیر از استان صادرکننده گواهینامه مذکور منوط به اطلاع کتبی به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان محل فعالیت می باشد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی:
الف) تصویر گواهی تایید صلاحیت پیمانکاری از مراجع ذی صلاح
ب) سوابق کاری پیمانکار (درصورت داشتن سوابق)
ج) تصویر گواهی آموزش ایمنی کارفرمایان، کارگران و کارآموزان در رشته مربوطه وفق مفاد آیین نامه آموزش ایمنی کارفرمایان،کارگران و کارآموزان
د) فهرسـت تجهیزات و لوازم ایمنی متناسب با نوع کار در صورت وجود طبق قرارداد/ پیمان
هـ) تصویر شناسنامه و کارت ملی (برای مدیرعامل شخص حقوقی و کارفرمای حقیقی) و آدرس پستی دفتر مرکزی پیمانکار روند اجرایی تایید صلاحیت ایمنی: الف) درخواست صدور گواهی تایید صلاحیت ایمنی از طرف پیمانکار و یا نماینده قانونی وی ب) ارائه مدارک مورد نیاز (مطابق بند ۲ دستورالعمل) جهت صدور گواهی تایید صلاحیت ج) بررسی مدارک ارائه شده د) بازدید از تجهیزات و امکانات ایمنی پیمانکار و ارائه گزارش به کمیته توسط بازرس کار، (درصورت وجود پیمان یا قرارداد) هـ) در صورت کامل نبودن مدارک و شرایط، اعلام به متقاضی جهت رفع نقص و) صدور گواهی تایید صلاحیت ایمنی بنا به تشخیص کمیته
تشکیل پرونده برابر دستورالعمل های ابلاغی از سوی اداره کل بازرسی کار قابل واگذاری به انجمن صنفی مربوطه یا کانون و یا انجمن صنفی مسئولین ایمنی کمیته های حفاظت و بهداشت کار استان می باشد.
مقررات عمومی:
پیمانکار مکلف است در صورت عقد قرارداد/ پیمان جدید و یا تغییردر شرایط پیمان، قبل از شروع به کار، یک نسخه از تصویر مفاد پیمان را به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تحویل نماید.
پیمانکار مکلف است حداکثر ۲ ماه قبل از انقضای مدت اعتبار گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی، نسبت به تحویل مدارک مورد نیازجهت تمدید آن اقدام نماید.
مسئولیت کارفرما و پیمانکار در خصوص انجام امور ایمنی و هزینه های مربوط به آن باید در مفاد قرارداد/ پیمان به صراحت ذکرگردد.
موارد ابطال و تعلیق گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی
ابطال: در موارد زیر گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی بنا به تشخیص کمیته صلاحیت باطل می گردد: الف) پایان یافتن مدت اعتبار گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی ب) بروز حادثه منجر به فوت در اثر عدم رعایت موارد ایمنی از طرف پیمانکار حسب رای نهایی مراجع قضایی ج) بعد از ابلاغ ۳ بار اخطار کتبی به پیمانکار مربوطه از طرف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در موارد زیر: ۱ ـ عدم رعایت آیین نامه های حفاظت و بهداشت کار و مقررات قانون کار (بنا به گزارش بازرس کار) ۲ـ افزایش آمار حوادث در کارگاه مربوطه بنا به گزارش بازرس کار و یا سایر مراجع ۳ـ عدم استفاده از وسایل و تجهیزات حفاظت فردی متناسب با نوع کار در تمامی مراحل فعالیت
تعلیق: در صورت عدم ارائه تصویر قرارداد/ پیمان جدید، تایید صلاحیت ایمنی پیمانکار به مدت ۶ ماه به حالت تعلیق در می آید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
عبداله زیاری
با سلام و احترام
273 روز پیش ارسال پاسخممنون از توضیحات خوبتون. شما مشاوره اجرا هم انجام میدید؟ ما در بندر جاسک مستقر هستیم.